En lekstuga med sandlåda, det bankande hjärtat i din trädgård

 

En lekstuga kan vara ett bra komplement till din trädgård eftersom det verkligen finns så många olika sätt som ett barn kan leka med den. Men när du lägger till en sandlåda i lekstugan kanske ditt barn aldrig vill gå in igen. Detta gör det ännu roligare att leka utomhus.

Att leka i lekstugan ger kul hela dagen, att bygga sandslott och gräva vägar under ger en extra dimension. Du kan dekorera lekstugan både invändigt och utvändigt med några enkla tillbehör. Tänk på små möbler eller gardiner gjorda av en bit tyg eller dressing med hustelefon, brevlåda eller blomsterlåda.

Fördel med en sandlåda under en lekstuga
Fördelen med en sandlåda under lekstugan är att tack vare skuggan är sanden i sandlådan svalare än när sandlådan placeras någon annanstans i den varma solen. Med en sandlåda skapar du en bit strand på din egen bakgård. Sandlådor ger många timmars nöje för barn i alla åldrar. De kan röra runt, bygga sandstrukturer och låta fantasin flöda.

Men som vuxen vet du också att sandlådor inte bara är till för skoj och lek (åtminstone inte för dig som förälder) – sandlådan kräver visst underhåll för att hålla den säker och hygienisk. Eftersom underhåll är så viktigt kommer här tre underhållstips.

1. Kratta sanden
Det är obehagligt att tänka på det, men sand är kanske inte alltid det enda som finns i sandlådan. Frispringande katter kan se sandlådan som sin kattlåda. Dessutom kan vassa stenar eller pinnar gömma sig under sanden, vilket resulterar i repor och skärsår. Korrekt skötsel av sandlådan kräver att du krattar sandlådan då och då – detta gör att du kan ta ut och ta bort allt som inte borde finnas där.

2. Täck sandlådan
Sandlådeunderhåll blir mycket enklare om du inte behöver göra det så ofta. Att konsekvent täcka sandlådan efter lek när den inte används gör det svårare för djur, insekter, stenar och annat skräp att ta sig in – vilket gör underhållet av sandlådan till en lek. En annan anledning att täcka över sandlådan är att förhindra att vatten kommer in. Överskott av vatten kan orsaka mögel på sanden.

3. Fräscha upp sanden
Kanske är du väldigt konsekvent med underhållet av sandlådan, du kommer så småningom att behöva byta ut sanden. Genom att byta ut sanden en eller två gånger om året (beroende på hur intensivt den spelas med) kommer dina barn alltid att ha fräsch och ren sand att leka och bygga med.

Spänning och kul för alla
Ingen tvekan om det, en lekstuga är jättekul, men en lekstuga med sandlåda förvandlar utomhuslek i din egen trädgård till en personlig lekplats som barn i alla åldrar älskar!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *